Акција „Планета блиста када је чиста“ у вртићу Цицибан

„Планета блиста када је чиста“ назив је акције коју и ове године организује ЈКП Шумадија са циљем да се кроз едукативне радионице малишани већ у вртићу науче значају и важности очувања животне средине кроз правилно одлагање отпада.

Едукација је данас одржана у вртићу „Цицибан“ Предшкоске установе „Ђурђевдан“.

Кроз интерактивну комуникацију и игру предшколцима вртића „Цицибан“ представљени су начини на које могу правилно одвајати амбалажни отпад.

Малишини су били у прилици да науче да је црвена боја контејнера у који се одлаже стакло, у плави папир и картон док је жутом бојом означен контејнер у који се баца пластика, тетрапак и лим.

Деца су интерактивним радом и разноликим активностима била у прилици да сазнају нешто више о важности и самом процесу рециклаже као и да чују практичне савете како могу да доприносе и учествују у очувању животне средине и наше планете.

Акција „Планета блиста када је чиста“ у организацији ЈКП Шумадија трајаће и током марта и априла. У едукативним радионицама учествоваће сва деца предшколског узраста у Крагујевцу. 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Акција „Планета блиста када је чиста“ у вртићу Цицибан”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *