Акција родитеља за хитну измену Закона о безбедности саобраћаја

Након четвртог протестног скупа у Крагујевцу, код пешачког прелаза где је 7. децембра прошле године страдала девојчица Николина Јанковић, родитељи смртно страдале деце на пешачким прелазима широм Србије удружили су се и договорили да покрену акцију за хитну измену Закона о безбедности саобраћаја на путевима, као и Кривичног законика.

У саопштењу за јавност наводе да је петицију потписало више од 14.000 грађана Србије и да су одлучили да лично упознају председника Скупштине Србије Владимира Орлића, министарку правде Мају Поповић, министарку за бригу о породици Дарију Кисић и министра саобраћаја Горана Весића са горућим проблемима и све већом узнемиреношћу грађана.

„Званично смо затражили пријем код наведених државних функционера у Скупштини Републике Србије и у Влади Републике Србије, како би својим јавним ангажманом за конкретну измену одређених чланова закона, прецизно наведених у захтеву, спасили од сигурне смрти и тешких телесних повреда децу на пешачким прелазима“, стоји у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *