Акцијаши средили двориште ОШ „19. октобар“

Поводом обележавања 1. априла Дана омладинских радних акција, Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац организовао је републичку радну акцију, у оквиру које је сређено двориште Основне школе „19. октобар“ у Корману.

Уређењу дворишта прикључили су се и синдикат Војске, Правни факултет, Црвени крст и ученици школе у Корману.

У Крагујевцу, који је био познат као акцијашки град, Савез удружења омладинских радних акција Србије, сређивањем дворишта Основне школе „19. октобар“ у Корману, обележио је прву републичку акцију након 1990. године.

На тај начин почео је пројекат под називом „Очистимо околину да нам буде лепша“, који ће се током целе године одвијати у Србији.

Поред уређења школског дворишта у Корману, учесници радне акције засадили су и саднице.

Клуб акцијаша и волонтера Крагујевац има за циљ да помогне својим радом заједници, али првенствено им је идеја да покажу младима колико могу да учине волонтерским радом и да се за то време друже.

Своје активности промовишу у основним и средњим школама и факултетима. Сређивање школског дворишта је само једна од акција које планирају у овој години.

Иначе акцијаси за 30 март планирају отварање изложбе фотографија „Крагујевчани у акцији“, где ће се у оквиру Свечане седнице Клуба акцијаша и волонтера Крагујевца приказати документарни филм о крагујевачким акцијашима.

Извештава новинарка Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *