Алексић: Терет поскупљења услуга вртића неће се прелити на родитеље

Град Крагујевац тражи начин да евентуалном изменом модела субвенционисања боравка деце у приватним предшколским установама,

а у оквиру буџета који је планиран за 2022. годину, помогне да се систем предшколских установа одржи и не изгуби на квалитету, а да се са друге стране терет поскупљења не прелије на родитеље, изјавио је за Радио телевизију Крагујевац члан Градског већа за образовање, Душан Алексић.

Пандемија корона вируса, поскупљења енергената и хране утичу на пословање свих крагујевачких вртића.

Вирус је смањио присуство деце у обдаништима што су посебно осетиле приватне предшколске установе кроз субвенције града које су из тог разлога преполовљене.

Како би проблем био превазиђен, предложена је измена модела субвенционисања боравка деце у приватним предшколским установама, али у оквирима планираног буџета који износи 400 милиона динара на годишњем нивоу.

Представници приватних предшколских установа су изразили наду да ће лолакна самоуправа успети да пронађе најбоље решење.

У Крагујевцу постоји  18 приватних предшколских установа, а локална самоуправа тренутно субвенционише боравак 2650 малишана у приватним вртићима.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *