Ана Брнабић: “Крагујевац један од стратешких центара”

После обиласка радова на Палати правде у Крагујевцу, у обраћању медијима, преседница Владе Републике Србије Ана Брнабић, изјавила је, да је Крагујевац од великог значаја за државу и да је последњи пут у Београду отворена Палата правде.

Брнабић је изразила задовољство изгледом објекта чија је изградња у току, а то је једна од капиталних инвестиција Владе, која треба да буде на понос и грађанима Крагујевца и целе Шумадије, саопштила је Брнабић.

Држава је средствима од 3 милијарде динара преузела финансирање изградње, али је како наводи Ана Брнабић, Влада определила додатна средства за опремање простора унутар Палате.

Премијерка је нагласила да то није једини државни пројекат у Крагуејвцу, и подсетила да Влада Републике Србије у Крагујевцу види једну од стратешких тачака јер се један од најсавременијих Дата центара у Европи гради управо на подручју Крагуејвца.

Станови за припаднике снага безбедности, али и изградња погона Сименса у Крагујевцу само су неки од показатеља колико је држави стало до развоја Шумадијског подручја, навела је Брнабић.

На новинарско питање зашто премијерка гостује на локалној телевизији, Ана Брнабић је рекла да је њен посао као председнице Владе, управо да гостујући на локалним телевизијама буде ближе грађанима.

Државни секретар у Министарству правде, Радомир Илић изјавио је, да је Влада Републике Србије препознала значај обједињавања свих правосудних органа на једном месту што ће бити од великог значаја за правосудну администрацију у Крагујевцу и Шумадијском округу.

Градоначелник Крагуејвца, Радомир Николић овом приликом захвалио се Влади Републике Србије и премијерки Ани Брнабић на свим инвестиционим пројектима који су опредељени за Крагујевац.

Николић је нагласио да на новој локацији, где се управо ради Палата правде настаје нова “жила куцавица” града Крагујевца и подсетио да је целом послу и настанку нове зоне претходила одлука града да уступи парцелу од 2 хектара која се инфраструктурно опрема паралелно са изградњом Палате правде.

Николић се захвалио и на новој инвестицији, а то је реконструкција државног пута односно Лепеничког Булевара који финансира Јавно предузеће Путеви Србије и наставио обилазак радова на овој локацији са премијерком Аном Брнабић.

Градоначелник Крагујевца Радомир Николић је председници Владе Србије представио капиталне пројекте од националног значаја у Крагујевцу, попут изградње Подземне гараже, нове Аутобуске станице, реконструкцију стадиона Чика Дача и градске дворане Шумадија.

У плану је, каже Николић, и реконструкција постојећег и изградња новог дела Клиничког центра у Крагујевцу и прелазак крагујевачке топлане са мазута на гас.

Премијерка Брнабић са градоначелником обишла је централну градску зелену пијацу која заузима простор од 10 000 метара квадратних, на којој ће се реконструисати постојећа зграда и уредити плато и парковске површине.

Премијерка је обишла и стару зграду тржнице које је изграђена 1929. године а која је под заштитом споменика културе.

Директор ЈКП “Шумадије” Немања Димитријевић детаљно је упознао премијерку са радовима који ће бити изведени на пијаци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *