Ана Брнабић расписала локалне изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе


Председница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је данас изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе, истог дана када и београдски, пошто је недавно Народна скупштина двотрећинском већином усвојила измене и допуне Закона о локалним изборима.

„Као резултат успешног дијалога парламентарних странака, стекли су се услови за расписивање избора у 66 јединица локалне самоуправе.

Избори у овим локалним самоуправама одржаће се на исти дан као и избори за одборнике у Скупштини Града Београда односно 2. јуна ове године.

Радује ме што смо из парламента послали снажну поруку свим нашим грађанима да смо као њихови изабрани представници кадри и способни да разговарамо и да постигнемо договор упркос свим нашим разликама“, рекла је Брнабић после расписивања.

Она је још једном позвала све политичке актере да воде рачуна о томе да политика не треба и не сме да буде средство које раздваја људе и да је заједничка обавеза да се политички систем развија у демократском правцу који промовише дијалог, узајамно поштовање и већи степен разумевања.

„Као председница Народне скупштине Републике Србије наставићу да инсистирам да ово највише представничко тело свих грађана Републике Србије поштује и промовише управо такве вредности“, поручила је Брнабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *