Апел грађанима да озбиљно схвате ситуацију и поштују мере

Од понедељка у спортској дворани у Арени биће отворена привремена Ковид болница која ће имати 500 болничких кревета и све услове за пријем оболелих од корона вируса, а од уторка Ортопедска клиника на Бањици биће враћена у Ковид систем и биће поново Ковид болница, најавио је министар здравља Златибор Лончар. 

Он је новинарима после састанка са директорима Ковид болница у Србији рекао да је током ноћи више од 130 пацијента задржано на болничком лечењу.

„То значи да се ради о озбиљној клиничкој слици и да су морали да остану на болничком лечењу.

Сваког дана више од 100 пацијената примимо на болничко лечење и треба обезбедити капацитете за то“, рекао је Лончар.

Такође је рекао да треба направити нову реорганизацију и прерасподелити људе да би систем функционисао.

Апеловао је на грађане да се придржавају свих мера.

Лончар је после састанка са директорима ковид болница у Србији рекао да је много пацијената на респираторима, да има тешких случајева и да то показује озбиљност ситуације.

Министар здравља и директори клиничко- болничких центара апеловали су на грађане да озбиљно схвате ситуацију изазвану корона вирусом и да поштују и примењују све прописане мере заштите како би сачували себе и друге од ове инфекције.

Директор Инфективне клинике др Горан Стевановић рекао је да је у току ноћи кроз пријемно тријажну-амбуланту те установе прошло 400 пацијената и 200 у КБЦ Бежанијска коса.

Каже да међу њима 130 пацијената има озбиљне пнеумоније које захтевају болнички третман.

Некадашњи директор Инфективне клинике др Мијомир Пелемиш поручио је да вирус није ослабио и да не бира узраст.

Једини начин да спречимо такву тешку слику је да се придржавамо мера, да се носе маске у затвореном простору, да се избегавају масовни контакти и велика окупљања која нису неопходна, поручују лекари.

Припремила новинарка РТК Нина Бајић

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *