Апел грађанима због могућих поплава, тимови Сектора МУП у приправности

После најаве РХМЗ-а да би непогоде током викенда могле узроковати поплаве, МУП је данас апеловао на грађане, а посебно оне који живе у близини водотокова да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези с предстојећим непогодама.

Такође је саопштено да су тимови Сектора за ванредне ситуације МУП-а у приправности и ватрогасно-спасилачке јединице су већ ангажоване у превентивним обиласцима терена и потенцијално критичних тачака на угроженим подручјима.

Сектор за ванредне ситуације МУП-а проследио је надлежним штабовима за ванредне ситуације упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи и имовине.

МУП наводи да је потребно да се, у сарадњи са представницима водопривредних предузећа, надлежним инспекцијским и комуналним службама, извршити процену тренутног стања заштитне инфраструктуре на рекама, са посебном пажњом на већ идентификоване критичне локације и на појаву нових критичних места.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *