Апотека Крагујевац обележила 182 године постојања

Апотека Крагујевац обележила је данас 182 године успешног рада. Државно апотекарство у Крагујевцу има дугу традицију, а један од приоритета у раду је квалитет услуга које пружа грађанима.

У плану ове установе је отварање нових апотека у Крагујевцу, али и на територији Шумадијског управног округа.

Осим тога, у наредном периоду планирано је и отварање Галенске лабораторије, која ће израђивати одређене лекове по упутству лекара специјалисте.

У години јубилеја, у којој Крагујевац прославља два века од проглашења за прву престоницу модерне Србије, Апотека Крагујевац обележава 182 године постојања.

Прва апотека отворена је на месту на коме се данас налази Заставин солитер, а њен оснивач био је Павле Илић, који је темеље апотекарства у Србији поставио далеке 1836. године.

У оквиру ове установе на подручју Крагујевца и околних општина данас ради 26 апотека у којима је запослено 180 фармацеута и техничара.

Отварање апотека при свакој здравственој амбуланти у оквиру Домова здравља од немерљивог је значаја за грађане који по обављању лекарских прегледа могу одмах да преузму медикаменте.

Локална самоуправа снажно подржава државно апотекарство и настоји да низом активности које спроводи, побољша квалитет услуга које ова установа пружа грађанима.

Апотека Крагујевац у наредном периоду планира отварање нове апотеке на подручју града и апотеке у селу Шаторња у општини Топола.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *