АПР уважио жалбу Заставине медицине рада

Агенција за привредне регистре уважила је жалбу руководства Завода за здравствену заштиту радника „Застава“ и обуставила процес принудне ликвидације овог привредног друштва.

То, заправо, значи да више од 180 запослених у Заводу наставља да пружа здравствене услуге пацијентима, којих је, по евиденцији, чак 35 хиљада.

У Заводу тврде да њихова рачуноводствена служба није ни била у обавези да доставља финансијске извештаје АПР-у, већ само Управи за трезор Народне банке Србије и Републичком фонду за здравствено осигурање.

Регистратор регистара привредних субјеката који води Агенција за привредне регистре донео је решење 28. јуна којим је прихваћена жалба менаџмента Завода за здравствену заштиту радника „Застава“.

Решење о обустави поступка принудне ликвидације, уследило је након увида у комплетну документацију овог привредног друштва.

У Заставиној медицини рада тврде да настављају са уобичајеним радом.

Сви жиро-рачуни су у функцији, а запослени су почетком недеље примили зараде.

У Заводу подсећају да су службе опште медицине и гинекологије у прошлој години обавиле 180 хиљада прегледа, специјалистичка служба са ултразвуком и рендген дијагностиком 85 хиљада прегледа, а медицина рада 10 хиљада.

Реха центар имао је 32 хиљаде посета, док је лабораторија урадила 400 хиљада различитих анализа.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *