Аранжери цвећа добили сертификате

Полазницима, који су успешно завршили обуку за аранжере цвећа, у организацији Националне службе за запошљавање, свечано су уручени сертификати, у просторијама филијале Крагујевац.

Обуку је завршило 10 незапослених особа са инвалидитетом.

У организацији Националне службе за запошљавање и Агенције “Свети Сава” из Чачка, спроведена је обука за незапослена лица са инвалидитетом.

Полазници обуке за аранжере цвећа, која је трајала 2 месеца, успешно су завршили теоријски као и практични део и добили сертификате, који ће им бити од значаја за лакше проналажење посла.

Десет полазника, након завршетка обуке, добило је основна знања из области хортикултуре.

Већи део градива односио се на аранжирање цвећа. Са стеченим сертификатима, аранжери цвећа имаће могућност да покрену сопствени посао, али и већу шансу за запошљавање у некој од цвећара.

Обука за аранжера цвећа једна је од четири понуђене у 2108. години, у оквиру програма у који је укључено 32 особе са инвалидитетом.

Програм обучавања аранжера је спроведен у сарадњи са Трговинско угоститељском школом “Тоза Драговић” из Крагујевца и пољопривредним газдинством Николе Марковића.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.