Арсенал фест онлајн без публике

Јубиларни Арсенал Фест 10, услед и даље сложене ситуације са пандемијом Ковида-19 у Крагујевцу, биће одржан онлајн без присуства публике.

Од 9. до 16. септембра све љубитеље квалитетне музике очекује концертни спектакл који ће моћи да прате путем друштвених мрежа и јутјуб канала сваке вечери од 21 час.

Јун је у Крагујевцу последњих девет година био резервисан за Арсенал фест. Иако релативно млад фестивал, Арсенал се од старта наметнуо као један од најзанимљивијих и најперспективнијих.

Ове године, јубиларни 10. одржава се у прилагођеном облику имајући у виду ограничења наметнута пандемијом корона вируса.

У години јубилеја, Арсенал фест постао је и носилац Ђурђевданске награде за развој креативних индустрија, поп културу и промоцију Крагујевца у земљи и иностранству.

Арсенал се сврстава међу светске, регионалне и европске музичке фестивале које посећују уметници и публика из целог света, а организатори сматрају да је Крагујевац окарактерисан као град доброг укуса и музике, безбедно место у коме млади могу добро да се забаве.

На питање да ли ће Арсенал фест у будућности, имајући у виду брзину којом „расте“, можда добити нову локацију, организатори кажу: „Само је један Крагујевац, само је један Арсенал фест“.

Публика Арсенала моћи ће, ове године, посредством друштвених мрежа и јутјуба бесплатно да гледа и слуша извођаче на Гарден Стејџу, односно у крагујевачкој „Заставиној башти“, сваке вечери од 21 сат, од 9. до 16. септембра.

Следеће године организатори очекују сусрет светских музичких имена и публике на старој, добро познатој локацији, у крагујевачком Кнежевом арсеналу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *