Асфалтиран пут у Прекопечи

Асфалтирањем 350 метара пута у селу Прекопеча мештанима је од данас омогућен лакши приступ својим домаћинствима, њивама, манастиру, али и магистралном путу Крагујевац – Горњи Милановац.

Тиме је испуњено обећање које им је недавно дао градоначелник Крагујевца, Никола Дашић.

Градоначелник Крагујевца је почетком марта ове године обишао  село Прекопеча како би се упознао са проблемима које имају мештани овог шумадијског села.

Том приликом им је обећао да ће убрзо бити асфалтирано око 350 метара пута који би им у великој мери олакшао приступ домаћинствима и околним местима.

Месец и по дана касније започети су припремни радови, а данас је обављено и асфалтирање.

У поједина села надомак Крагујевца деценијама није ништа улагано. Опредељење ове локалне власти је да побољша ту слику као и да промени мишљење о томе да се власт сети сељака само пред изборе.

Све припремне радове извршило је ЈКП Шумадија Крагујевац. Очишћене су банкине, проширен је коловоз, ископани су канали и постављене бетонске цеви за одвод кишне канализације.

Укупна вредност наведених радова са посипањем каменим агрегатом, ваљањем и асфалтираењем износи око 3,5 милиона динара.

Прекопеча је мало шумадијско село са 27 домаћинстава, између Драче и Грбица. Ту се налази и манастир Прекопеча до којег ће сада моћи лакше да се дође.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *