Аудиција за нове чланове Крагујевачког певачког друштва

У Кутији шибица, 26. септембра у 20 часова, одржаће се аудиција за нове чланове Крагујевачког певачког друштва.

Ово певачко друштво основано је 2014. године, али се већ на самом почетку својим квалитетом и иновативним приступом успешно позиционирало на уметничкој и музичкој сцени града.

Хор убрзо постаје препознатљив захваљујући бројним наступима, концертима и наградама. Неки од најзапаженијих наступа били су на крагујевачком ОКТОХ-у, на такмичењу Хорови међу фрескама, на ком освајају прву награду „Војислав Илић”, затим 2017. у Белорусији, на Међународном православном хорском фестивалу Каложска Благовест, у граду Гродно, где освајају треће место, као и три заједничка концерта са Омладинским хором из Инголштата, један одржан у Крагујевцу, а два у Инголштату.

Наступ хора на концерту са Крагујевачким оркестром 2016. године, на ком је изведен Моцартов Реквијем, проглашен је културним догађајем године, а свакако је био и један од најпосећенијих.

Крајем 2017. године хор постаје део Студентског културног центра Крагујевац, настављајући да надограђује свој репертоар и програмске активности као део програмског концепта СКЦ-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *