Бајкерима није дозвољено да уђу на Косово

Више оклопних возила такозване Косовске полиције кренуло је данас ка административном прелазу Јариње, а како је за Танјуг рекао портпарол полиције за регион Север Ветон Ељшани они су кренули ка прелазу јер су добили информацију да су мотоциклисти из централне Србије кренули ка КиМ.

Он је рекао и да их полиција неће пустити да пређу Јариње, јер се нису раније најавили.

Како су раније данас јавили приштински медији полицији је јављено да је неко стигао из централне Србије на прелаз.

„Из безбедносних разлога смо их послали“, рекао је Ешљани.

Више мото удружења из Србије кренуло је јутрос на КиМ како би уручили хуманитарну помоћ за две породице из Косовске Митровице и за обнову цркве на брду изнад Звечана.

Организатор Бајк рок мисије Милић Радевић рекао је да већ 18 година постоји та акција чији је циљ пружање подршке српском народу на КиМ и хуманитарне помоћи свима којима је потребно.

Двоточкаши су се окупили на редовном зборном месту, испред Скупштине Србије, а онда су познатом стазом кренули до Рашке, а потом даље до Митровице.

Организатор Бајк рок мисије Милић Радевић рекао је да већ 18 година постоји ова акција чији је циљ пружање подршке српском народу на КиМ и хуманитарне помоћи свима којима је потребно.

„Чекају нас бајкери на више места које смо одредили – код Лозовичке чесме, Баточине, Крагујевца, Краљева, све до Рашке, где ћемо имати централни скуп одакле ћемо сви скупа поћи на административни прелаз.

Ми желимо да покажемо свету да је КиМ српска света земља – срце Србије.

Уколико пређемо административни прелаз имамо заказан скуп у средњој школи у Косовској Митровици, код стадиона.

Идемо да пружимо подршку нашој браћи“, рекао је он.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *