Бака Живка Димитријевић прославила 100. рођендан

Бака Живка Димитријевић из Доње Сабанте прославила је стоти рођендан у кругу најближих потомака и рођака.

На обележавању рођендана присетила се старих времена, најлепших и најтежих тренутака из свог живота.

Времешна старица, Живка Димитријевић, рођена пре једног века, давне 1922. године, пореклом из Доње Сабанте, где се и удала, детињство, младост и читав живот провела је у родном месту.

Завршила је четири разреда основне школе и удала се са 20 година. Родила је двоје деце, сина и кћерку који су преминули.

Најтеже је доживела губитак деце и одлазак мужа у рат, а радост јој уносе две унуке, унук, шесторо параунучади и једно чукунунуче. Солидног је здравља, само у овим годинама слабије чује. Иако од недавно живи у Крагујевцу, завичаја се не одриче, тамо одлази сваког лета.

Бака Живка данас живи код снахе, где је и прославила јубиларни рођендан.

На прославу рођендана бака Живки су дошли њени најближи, који је и иначе посећују. Уз лепе жеље, договорили смо да се и следеће године видимо за њен рођендан.

Извештава новинарка РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *