“БАШТеАтар” у Крагујевцу

Фестивал професионалних позоришних трупа и независних продукција одржава се по први пут у Крагујевцу.

У организацији Дома омладине у Књажевско српском театру наступиће пет позоришних трупа независне продукције из Ријеке, Београда, Бачке Паланке и Новог пазара.

Част да отвори први Фестивал професоиналних трупа и независних продукција имала је монодрама Зором (кад је сасвим тихо) из Ријеке.

Ауторски пројекат режисерке Алисе Дебелић у извођењу Мирте Полановић рађен је по мотивима текста Сара Кејн “4.48 – психоза”.

Редитељски прецизно вођења са специфичном сценографијом уз оригиналну музику глумица уводи публику у свет самоће, бола И патње.

Представа говори о увек актуелном проблему отуђења са поруком и упозорењем колико је самоћа разорна. Какве је последице прате. Емотивна прича о суочавању са болом и његовом превазилажењу.

Фестивал је такмичарског карактера. Жири у саставу Иван Томић, глумац, Ана Колбјанова, сценограф и Гордан Матић редитељ одлучиће која ће представа понети Гран при награду за најбољу у целини.

Прво вече фестивала отворио је крагујевачки глумац Никола Ракочевић. Све представе се играју на сцени Књажевско српског театра од 21 час. Улаз је слободан.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *