„Базар аутизма“ у Пешачкој зони

У оквиру обележавања Европског дана особа са аутизмом, у Крагујевцу се одржава „Базар аутизма“ који је подржао и град Крагујевац.

Новац прикупљен од продаје направљених предмета и производа намењен је за финансирање активности удружења, попут организоивања излета или обележавања значајних датума.

Поводом Европског дана особа са аутизмом, Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац, прави други хуманитарни базар ове године.

Продајна изложба већ је организована у Пешачкој зони, а поставка се сутра сели код фонтане у Великом парку.

У Пешачкој зони штандови ће поново бити постављени 4. октобра.

Циљ ове хуманитарне акције је да чланови Удружења разговарају са суграђанима и тако утичу на подизање свести јавности о овој друштвено осетљивој категорији становништва.

На хуманитарном базару изложени су радови које су самостално, или уз помоћ родитеља, урадиле особе са аутизмом.

Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац је ове године обележило 18 година постојања и рада и члан је Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом из Београда.

Први пут ове године имају подршку града и за област културе.

Крагујевачко Удружење за помоћ особама са аутизмом, и овом манифестацијом, на симболичан начин, шаље поруку да је важно да прихватимо разлике и помогнемо онима којима је помоћ потребна.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.