Бесплатна припремна настава за малу матуру

Град Крагујевац и Канцеларија за младе, у сарадњи са Природно-математичким факултетом и Филолошко-уметничким факултетом, и ове године организују бесплатну припрему за полагање тестова мале матуре.

Настава ће се одвијати у просторијама Канцеларије за младе и на Природно-математичком факултету, а рок за пријаву је 13. март.

Припрема за малу матуру, од које зависи упис у жељену школу, може бити стресно искуство за основце, али и за њихове родитеље.

За приватне часове је потребно издвојити доста новца, што може бити додатан проблем породицама.

Стога је Град донео одлуку да изађе у сусрет будућим средњошколцима, и заједно са Канцеларијом за младе, као и Природно-математичким и Филолошко-уметничким факултетом, организује бесплатну припремну наставу за полагање пријемног испита.

Припремна настава почиње већ овог викенда, а трајаће до полагања класификационих испита.

Пријављивање је почело, а интересовање је, према броју поднетих пријава, веће него претходне године.

Приоритет имају деца из социјално угрожених породица.

Град Крагујевац потписао је повељу са Природно-математичким факултетом, у жељи да будућим средњошколцима омогући што боље припреме и резултат на пријемном испиту.

Ово је, уједно, прилика и за студенте поменутих факултета да практично примене стечено знање.

Заједно се надају да ће се бесплатна припремна настава и наредних година показати као успешан пројекат.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *