Бесплатни уџбеници за прваке

Градско веће дало је сагласност Градској управи за ванпривредне делатности за покретање отвореног поступка јавне набавке уџбеника за ученике првог разреда основних школа на територији града Крагујевца.

Ради унапређења остваривања основних принципа, циљева и стандарда образовања, Градска управа за ванпривредне делатности годишњим планом набавке за 2018. годину планирала је ову набавку, а имајући у виду да се ближи нова школска година и да је Градско веће дало сагласност, створени су услови за отворени поступак.

У складу са стално отвореним конкурсом за пријаву предлога пројеката којима се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите а у циљу доделе средстава из буџета града Крагујевца, чланови Градског већа одобрили су средства у укупном износу од 408.400 динара и то за пројекте Невладиних организација “После кише“, Омладине ЈАЗАС-а Крагујевац и Српског тиму за изазове.

Градско веће донело је и решење о образовању Комисије за родну развноправност у чији су рад укључени представници различитих сектора, односно области друштвеног живота, а како би се мере којима се унапређује родна равноправност на локалном нивоу што свеобухватније осмислиле и имплементирале.

Формирање ове Комисије значајно је и због обавеза које локалне самоуправе имају према Националној стратегији за родну равноправност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *