Бесплатни здравствени прегледи у Чумићу

Лекари крагујевачког Дома здравља и Универзитетског клиничког центра обавили су превентивне здравствене прегледе у амбуланти у Чумићу.

Поред старијих мештана, прегледани су и ученици Основне школе „Прота Стеван Поповић“ који су едуковани о значају ХПВ вакцина.

Мештани Чумића, али и околних села, били су у прилици да бесплатно провере своје здравствено стање, крвни притисак, вид, ниво шећера у крви и добију савете од лекара крагујевачког Дома здравља и Универзитетског клиничког центра.

Чумић је једно од највећих шумадијских села са око хиљаду и по становника.

У амбуланти раде здравствени радници који живе у Чумићу. Своје здравље могли су да провере и мештани околних села без обзира да ли имају здравствено осигурање.

Превентивни прегледи организовани су и у Основној школи “Прота Стеван Поповић“ у Чумићу која има око 150 ученика.

Уз едукативна предавања, ђацима су прегледана плућа, срце и кичма због правилног држања тела.

После Горње Сабанте, Страгара, Новог Милановца и Чумића, превентивни здравствени прегледи биће организовани у Поскурицама.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *