Бесплатно средство за дезинфекцију простора за Крагујевчане

Једна од одлука коју је донео градоначелник Крагујевца у циљу спречавања ширења епидемије КОВИД-19 односи се на редовну дезинфекцију стамбених зграда.

Град Крагујевац је за све грађане и управнике зграда обезбедио контејнере са дезинфекционим средством натријум-хипохлоритом како би сви били у могућности да заштите свој животни простор.

Једна од основних превентива против ширења коронавируса је заштита простора у коме живимо. Град Крагујевац у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац извршио је прву дезинфекцију све 924 стамбене зграде на територији града.

По одлуци Градоначелника, донетој одмах након проглашења ванредног стања, сви управници зграда дужни су да одржавају хигијену у својим стамбеним заједницама и редовно врше дезинфекцију улаза, степеништа, лифтова и гелендера.

У циљу ефикаснијег спровођења одлуке, Град је на десет пунктова поставио контејнере са дезинфекционим раствором натријум-хипохлоритом који се користи за дезинфекцију стамбених простора.

Управници стамбених заједница сада имају све неопходно за дезинфекцију па би требало и редовно да дезинфикују ходнике, степеништа зграда, лифтове, а у циљу спречавања ширења вируса.

Дезинфикционо средство, које је доступно грађанима у контејнерима на десет локација је потпуно бесплатно и служи за дезинфекцију стамбеног простора.

Контејнери су територијално распоређени по граду како би свима били доступни. До сада је употребљено 10 хиљада литара течности и у наредном периоду контејнери ће се допуњавати по потреби како би се подигао ниво хигијене у читавом граду.

Дезинфекционо средство је доступно је за све грађане како за оне у појединачним тако и за оне у колективним објектима становања.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *