Бивши радници Застава камиона поново протестују

Након четворомесечне паузе, бивши радници крагујевачке фабрике „Застава камиони“ обновили су протесте.

Један од разлога њиховог окупљања испред Скупштине града биле су и неисплаћене зараде, јубиларне награде и трошкови превоза.

Бившим радницима фабрике Застава камиони, како кажу, и даље није намирен дуг на име заосталих зарада за период од 2012. до 2016. године.

У међувремену је само повезан стаж за педесетак радника пред одлазак у пензију, а према речима члана штрајкачког одбора радника у протесту Милојка Поповића, није исуњено обећање да ће Влада Србије убрзо решити њихов проблем.

Реч је о потраживањима која су призната у Привредном суду, у стечајном поступку који је над фабриком „Застава камиони“ покренут септембра 2018. године на предлог Министарства привреде.

Представници бивших радника фабрике Застава камиони кажу да постоје два основа за намирење дуговања, а то су стечајни поступак и Протокол из 2008. године. Надају се примени Протокола јер је то, тврде, повољнија опција за њих.

Бивши радници крагујевачке фабрике „Застава камиони“ најављују да ће протест наставити сутра, у исто време и на истом месту.

Захтеваће да им се обрати стечајни управник и каже им шта је са имовином фабрике.

Иначе, држава је крајем 2017. године преузела један део фабрике „Застава камиони“, који сада ради као „Застава терво“, док је други део наставио да постоји под називом „Застава камиони“, све до стечаја у септембру 2018. године.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *