Бивши радници Заставе камиона траже неисплаћене зараде

Некадашњи радници фабрике „Застава камиони“ окупили су се данас на платоу испред Градске управе како би још једном указали на проблем неисплаћених зарада.

Кажу да су представницима Министарства привреде, са којима су недавно разговарали, предложили формирање радне групе која би се бавила питањем неисплаћених зарада свим радницима у Србији.

Некадашњи радници фабрике „Застава камиони“, наводе да им се дугују зараде од јула 2014. до августа 2018. године.

Зарађене, а неисплаћене плате очекује близу 500 радника.

Како кажу, пре двадесетак дана обратили су се за помоћ Министарству привреде, са предлогом за формирање радне група која би се бавила том проблематиком на националном нивоу.

Крагујевачка фабрика „Застава камиони“ простирала се на површини од 26 хиљада квадрата, а процењена вредност фабричке имовине је између две и по и три милијарде динара.

„Камиони“ су од 2018. у стечају, а имовина је оглашена за продају.

Радницима се укупно дугује око 8 милијарди динара, а појединачна потраживања се крећу од 30 хиљада до милион и по динара.

Некадашњи радници „Камиона“ имају намеру да истрају у својим захтевима и очекују да ће овај проблем бити решен.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.