Богат програм „Абрашевића“ током јануара

Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ наставио је са богатим програмом, па је за све љубитеље традиције снимио емисију „Четрдесет година уметничког кореографског рада Живојина Миљковића – Пашка“.

Миљковић, који је поставио више од двадесет игара народног плеса из свих етно-кореолошких целина, такође је и добитник Златног грба, годишње награде „Абрашевића“.

У специјалној емисији Центра за неговање традиционалне културе „Абрашевић“, Живојин Миљковић – Пашко поделио је своја вишедеценијска искуства у свету фолклора.

Оснивач певачке групе „Архаика“, свирач неколико инструмената, кореограф, добитник бројних признања, Миљковић фолклор пореди са животом.

Наводи да му је фолклор донео пуно радости, омогућио да обиђе свет и склопи пријатељства у бројним државама.

Ипак, тврди да је највећи успех када види подмладак „Абрашевића“ јер традиција наставља да живи кроз нова поколења.

И поред ванредне ситуације, у „Абрашевићу“ се труде да припреме богат програм за све љубитеље њиховог рада.

С обзиром на то да епидемиолошка ситуација забрањује присуство публике, Центар за неговање традиционалне културе „Абрашевић“ све организоване програме реализује путем друштвених мрежа.

Након вечери са Живојином Миљковићем – Пашком, књижевни клуб „Абрашевића“ приредио је љубитељима писане речи дружење са крагујевачким ауторима Небојшом Ковачем, Александром Јањушевићем и Николом Милојевићем.

У „Абрашевићу“ се надају да ће се ускоро дружити са публиком и уживо, али наводе да љубитељи њиховог програма неће бити ускраћени, јер ће све своје програме приказивати на програму Радио-телевизије Крагујевац и путем друштвених мрежа.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *