Богат програм за Светски дан музике у Крагујевцу

Светски дан музике у Крагујевцу је обележен низом концерата и наступа на различитим локацијама у граду.

Програме су организовали Музички центар Крагујевац, Центар за неговање традиционалне културе и крагујевачки Дом омладине.

Концертом хора Дечјег културног центра Београд, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, Музички центар је обележио Интернационални дан музике.

Хор Дечјег културног центра Беград окупља децу предшколског и основно-школског узраста, која показују посебну надареност у области певања и љубав према музици.

Хор је добитник бројних награда, а наступао је на многим манифестацијама и фестивалима као што су Радосте Европе, Улица отвореног срца и Светосавска академија.

Традиционалне песме, мелодије и игре наших крајева могле су се чути и видети на градском тргу „Код фонтане“ чиме је Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић дао свој допринос обележавању Светског дана музике.

Концерту састава Веселе осамдесете обрадовали су се бројни љубитељи екс Ју рока, а управо су ретроспективу хитова тог доба могли да чују на наступу овог бенда у башти крагујевачког Дома омладине.

Обележавање Светског дана музике датира из осамдесетих година прошлог века када је у Паризу 1982. први пут организован Фестивал музике.

Од тада се сваке године велики број држава прикључује обележавању овог празника који пружа могућност да мање популарни музичари широј публици приближе уметност и лично умеће.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *