Богиње природе у Крагујевцу

У Градској галерији Мостови Балкана отворен је изложба фотографија под називом “Словенски круг” аутора Марка Стаматовића.

Изложене фотографије представљају осврт на заборављену словенску митологију и културу старих Словена.

Прича о старословенској митологији и заборављеној магији веровања приказана је кроз фотографије Крагујевчанина Марка Стаматовића на изложби под називом “Словенски круг”.

Кроз богиње као мајчинске фигуре представљено је поимање циклуса живота и смрти са фокусом на смене годишњих доба.

На изложби је приказано 14 фотографија које су само део целокупног опуса који овога пута није могао бити приказан због величине изложбеног простора.

Бајковити костими и велики формати фотографија пренели су посетиоцима мистериозни и магични свет наше прошлости .

Поред аутора изложбе на пројекту је учествовала велика екипа асистената, костимографа, фризера, шминкера док се као модел на фотографијама појављује Софија Ђорђевић.

Почетком следеће године изложбу очекује Београдска премијера у Великој галерији Народне библиотеке.

Локације на којима су фотографије настале пажљиво су биране, од планине Бешњаје и резервата природе Грза до Копаоника и Националног парка Ђавоља варош.

Изложба у Галерији Мостови Балкана отворена је до 27. новембра.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *