Бољи услови за рад у ОШ “Радоје Домановић”

Унапређењем енергетске ефикасности у Основној школи “Радоје Домановић” постиже се већа уштеда новца у градском буџету, али је важније од тога што ће ученицима и запосленима бити обезбеђени бољи услови за рад, казао је градоначелник Никола Дашић, приликом обиласка завршних радова на санацији школе.

Енергетска санација објекта Основне школе „Радоје Домановић“ је трећи пројекат који Крагујевац у сарадњи са Министарством рударства и енергетике реализује, након санације објеката основних школа ”Станислав Сремчевић” и ”Прота Стеван Поповић” у Чумићу.

Радови на санацији се одвијају предвиђеном динамиком, а осим заштите животне средине, уштеде енргије и новца, веома је значајно што ће ученицима и наставницима бити омогућени бољи услови за учење и рад.

Основну школу Радоје Домановић, једну од најстаријих школа у граду, похађа око 900 ученика. Након санације, наставни процес ће од следеће школске године бити много комфорнији и удобнији за ученике и за сво особље школе.

Поред новца за радове у школским објектима, град је од Министарства рударства и енергетике добио 20 милиона динара за санацију објекта Основне школе „Мирко Јовановић“, а у току је припрема тендерске документације за расписивање јавне набавке.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *