Бољи услови за ученике у школи “Вукашин Марковић“

У Школи за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ у току су обимни радови.

Након завршетка радова на систему даљинског грејања, акценат је стављен на детаљно уређење ентеријера и екстеријера, а до краја године биће завршена уградња лифта.

Школу за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ похађа 120 ученика, а настава се одвија на две локације – у школском објекту у улици Јанка Веселиновића и у насељу Ердоглија.

У овој образовној установи кажу да је након вишегодишње паузе у инвестирању, из градског буџета издвојено 2,5 милиона динара за радове на систему даљинског грејања.

Локална самоуправа је обезбедила и додатних милион динара, а новац ће бити уложен у уређење учионица у објекту у центру града.

Школа је окружена зеленилом, а у пространом школском дворишту већ је урађена тартан подлога, на којој ће бити постављене справе за игру и забаву најмлађих.

Захваљујући Министарству правде, које је обезбедило 4,5 милиона динара, Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић“ добиће лифт.

Радови би, како је предвиђено пројектом, требало да буду завршени до краја године.

За замену комплетне школске столарије Министарство просвете, науке и технолошког развоја определило је 6,5 милиона динара.

Извештава новинар РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *