Ботаничка башта богатија за још 50 садница

Поводом 50 година Природно математичког факултета, Унија студената тог факултета посадила је симболично 50 стабала у Ботаничкој башти.

Реч је о пројекту „Зелених 50 за здрав град“, који је реализован уз помоћ града Крагујевца.

Прве саднице посадили су декан Природно математичког факултета Марија Станић и члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине Стефан Никезић.

Садња дрвећа у овом парку природе спроводи се током целе године.

Овим је настављено оплемњивање животног простора и очувања животне средине у Ботаничкој башти.

Пројекат „Зелених 50 за здрав град“ има за циљ да окупи што већи број студената како би кроз низ осмишљених активности мотивисали крагујевчане на озелењавање града.

У плану је да се имплементира градски план садње кроз веб и мобилну апликацију, како би град на тај начин и визуелно ушао у корак са европским градовима.

Ботаничка башта је и место где се одржава практична настава из стручних предмета па је зато Унија студената ПМФ-а на овом простору организовала и едукативне радионице.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *