Брнабић: Ко победи у јавној набавци, од њега купујем

У Србији не практикујемо протекционизам, рекла је премијерка Ана Брнабић одговарајући на питање зашто је МУП купио аутомобиле „шкода“, а не оне из крагујевачког „Фијата“.

Ко победи у јавној набавци, од њега купујемо, не практикујемо протекционизам, рекла је Брнабићева гостујући на РТВ-у.

Упитана да прокоментарише наводе синдиката у Крагујевцу да је као медијатор током штрајка радника „Фијата“ имала „скандалозну“ улогу, јер се у договору са синдикатом нашла и ставка да радници немају право да штрајкују, чиме се крше Закон о раду и Устав, Брнабићева је рекла:

Мој је одговор био да, уколико послодавац не поштује колективни уговор, свакако могу да штрајкују, а ако се он поштује, онда не треба да долази до обуставе рада.

Како је навела, држава је стала уз раднике, али она не жели да „инсистирамо на српском инату“, после којег ће остати без посла две и по хиљаде људи.

Сматрам важним и тражим да будемо сви заједно и да кажемо да штрајк није начин, а инвеститор свакако мора да поштује наше законе, поручила је премијерка.

На питање да ли има наговештаја да „Фијат“ „пакује кофере“ и одлази наредне године из Србије, Брнабићева је рекла да је једина информација коју има та да се преговара о новом колективном уговору за наредне три године, из чега закључује, како каже, да Италијани не одлазе.

Мени је то индикатор да остају, закључила је Брнабићева.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *