Брнабић: Све осим вакцинације су полу-мере

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да сматра да су све анти-ковид мере, осим вакцинације, у ствари полу-мере и да мора много више да се прича о томе да су вакцине безбедне у сваком смислу.

Гостујући на ТВ Прва, Брнабић је упозорила да смо као друштво осуђени да живимо у “агонији” смењивања нових, следећих таласа масовног заражавања и ширења корона вируса уколико се вакцинација не омасови.

Премијерка је нагласила да је Србија на време набавила довољне количине вакцина и да је то све што је држава могла да уради, а да је сада одговорност на појединцима.

“Можемо и морамо да причамо о томе. Као што смо видели последњих дана, причамо о томе да је безбедно вакцинисати труднице, безбедно је да се вакцинишете ако планирате потомство. Чак и када је реч о младима. Иако нису вакцинисани, иако не верују да ће заврштити на респиратору, нека ураде то због других људи у окружењу”, рекла је Брнабић.

Подсетила је да су на снази мере ношења маски у затвореном простору и на отвореном тамо где је немогуће остварити дистанцу и да би епидемиолошка ситуација била повољнија да се оне поштују.

На питање да ли се кажњавају и тржни центри у којима се не носе маске, рекла је да ни они нису заштићени.

“Мислим да смо све стварно добро измерили и одлучили да у овом тренутку не уводимо ковид пропуснице. Током читаве ове борбе против пандемије, ми смо видели политичке манипулације и злоупотребе сваке врсте. Анализирамо ситуацију и трудимо се да заштитимо наше грађане”, рекла је Брнабић.

Она је истакла да све земље имају проблем због тога што са пропусницама не могу да се заштите подаци о личности и зато што је могућност злоупотребе велика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *