Брнабић: У Крагујевцу почињемо технолошку револуцију

Изградњом Дејта центра и Научно-технолошког парка, у Крагујевцу почињемо својеврсну технолошку револуцију, изјавила је председница Владе, Ана Брнабић.

То ће, према њеним речима, дати сигнал људима да остану овде, а некима и да почну да долазе у Крагујевац.

Говорећи о плановима за Крагујевац, председница Владе Србије, Ана Брнабић је подсетила да се са представницима компаније “Милановић инжењеринг” већ разговарало о активностима везаним за отварање Научно-технолошког парка у оквиру “Мајнд парка” и додала да ће се на томе још радити.

Према њеним речима, ускоро ће бити додељени први кључеви станова за младе научнике у Крагујевцу. Укупно је изграђено 210 станова, а на конкурс Универзитета у Крагујевцу пријавило се 95-оро кандидата.

Председница Владе Србије је рекла да очекује да ће у 2019. у Крагујевцу почети изградња Дејта центра.

У овом центру ће, како је раније најављено, бити смештени сви подаци градских управа, предузећа и установа, али и грађана.

Пројекат је вредан 30 милиона евра, а финансираће се из републичког буџета.

Влада Републике Србије је планирану изградњу новог државног Дејта центра у Крагујевцу прогласила за стратешки пројекат.

Крагујевачки Центар ће бити пет пута већи од постојећег у Београду, а идеја је да у 2020. години ради пуним капацитетом.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *