Брзаковић: Нема разлога за протест оружара

Синдикална организације фабрике „Застава оружје“ организовала је данас једночасовни штрајк упозорења, испред Управне зграде тог предузећа.

Као један од разлога за ступање у штрајк оружари наводе неиспуњавање њиховог захтева да се та фабрика изузме из поступка приватизације дела капитала, али и од смањења зарада запосленима за 10 одсто.

Чланови Синдикалне организације Застава оружје тврде да нису уважене примедбе на Нацрт закона о производњи и промету наоружања и војне опреме који предвиђа продају дела капитала овог предузећа. Овај акт, како су навели, сутра ће се наћи у скупштинској процедури.

Директор крагујевачке фабрике Застава оружје Милојко Брзаковић, каже да нема разлога за протест оружара јер фабрика стабилно послује, упосленост капацитета је максимална, а зараде се редовно исплаћују. Према његовим речима, фабрика има уговорену производњу и уплаћене авансе за ову и половину наредне године.

Брзаковић додаје да постоје и друге обавезе које фабрика треба да плати. Као пример наводи дуг од 2,3 милиона долара, односно авансе који су потрошени пре 2015. године и његовог доласка на чело овог предузећа.

Штрајк упозорења оружари ће организовати и сутра у фабричким просторијама.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

One thought on “Брзаковић: Нема разлога за протест оружара”

  1. Zašto direktor ne raspiše javni konkurs za prijem novih radnika.Stalno priča o novom zapošljavanju, a niko ne zna kada, kako se primaju novi radnici.O tome snažno ćute sindikalci a i novinari se ne mešaju u svoj posao.Kako je moguće da direktor govori o 200 novih radnika, a niko i nigde ne može da utvrdi ni kada, kako, koji poslovi, koja zanimanja se traže, ništa. Koriste javna sredstva iz budžeta, a zapošljavanje više nego tajno.Zašto ga novinari nikada o tome ne pitaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *