Буџет града Крагујевца пред одборницима 10. децембра

Након консултација са шефовима одборничких група, председник Скупштине града Крагујевца Мирослав Петрашиновић заказао је за 10. децембар 12. редовну седницу локалног парламента.

Најзначајнија тачка која ће се пред одборницима наћи следећег петка је Одлука о буџету града Крагујевца за 2022. годину.

Нацртом је предвиђено да прорачун за следећу годину буде већи за пет процената од овогодишњег буџета.

Према најавама, буџет је развојни, подстицајни и реалан.

Радио телевизија Крагујевац, као и до сада, уживо ће преносити и ово заседање.

Остварење овогодишњег буџета износи 90 процената, што значи да је добро испланиран, па је на основу тог плана и препорука Министарства финансија, урађен прорачун за наредну годину.

Буџет за 2022. планиран је у износу од 9,5 милијарди динара.

На страни прихода, по основу пореза на зараде, предвиђено је 3,8 милијарди динара, што је око 200 милиона динара више од овогодишњег износа.

Аграрни буџет је дупло већи, док су издвајања за мере енерегетске санације – замену столарије и постављање соларних панела – са пет милиона повећана на 20 милиона динара.

Представници града буџет за следећу годину оцењују као развојни.

У буџету за наредну годину, планирана су и већа издвајања за културу – 600 милиона динара, што је за три одсто више него у овој години, а за исти проценат биће увећана и издвајања за дечју и социјалну заштиту, па ће за те намене бити опредељено 911 милиона динара.

Управо ова издвајања омогућиће да град суфинансира боравак још 200 малишана у приватним вртићима.

Приходи од продаје имовине планирани су у износу од 1,7 милијарди динара за нове инвестиције.

У оквиру модернизације рада градског парламента, одборници Скупштине града су задужили таблет рачунаре путем којих ће добијати скупштински материјал у електронском облику, а сви одборници од данас имају и своју имејл адресу коју грађани могу пронаћи на званичном сајту града Крагујевца.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *