Буџет Крагујевца за 2023. годину увећан за 7,5 процената

Успешним радом крагујевачке привреде и повећаном економском активношћу током 2022. године, буџет града Крагујевца за 2023. увећан је за 7,5 процената.

Ово повећање омогућава значајна финансијска улагања у комуналне делатности, као и издвајање средстава за даље уређење путне инфраструктуре.

Упркос енергетској кризи кроз коју пролазе сва јавна и комунлна предузећа, за сада се цена комуналних услуга на територији града Крагујевца неће мењати, као ни задуженост града по питању кредита.  

Са више од 10,5 милијарди динара, колико износи буџет за 2023. годину, значајно ће бити унапређена путна инфраструктура али и завршени неки од капиталних пројеката чији су радови започети у 2022. години.

Више средстава него прошле године биће издвојено за комуналне делатности, али и за нове инвестиције.

За отплату дуговања према кредитима из буџета за 2023. планирано је око 600 милиона динара, док тренутна укупна задуженост града прелази 19 милиона евра, што је за четири милиона мање у односу на јесен 2020. године.

План локалне самоуправе је да се Крагујевац додатно не задужује. 

Упркос енергетској кризи, кроз коју пролазе сва јавна и комунлна предузећа, за сада се цена комуналних услуга на територији града Крагујевца неће мењати.

Капитални пројекат обнове фасада на зградама које су проглашене за споменике културе у Крагујевцу, биће настављен и током 2023. године, а предвиђен је и завршетак радова на Тргу војводе Радомира Путника.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.