Бујице уништиле путеве у крагујевчким насељима

Обилне падавине донеле су проблеме мештанима у насељу Станово. Вода из набујалог Дивостинског потока потопила је дворишта у улици Марка Симовића, а бујице су уништиле и део пута. Критична ситуација била је и у Белошевцу где се излила река Ждраљица.

Вода је однела дрвени мост, улазила у дворишта и куће. Након престанка кише, река Ждраљица се вратила у своје корито.

Мештани улице Марка Симовића, у насељу Станово, још се сећају поплаве пре 20 година када је вода из набујалог Дивостинског потока улазила у куће, носила аутомобиле.

Због обилних падавина ових дана, мало је недостајало да се нешто слично понови, али таквих последица није било.

Бујице су скоро потпуно уништиле стрми део улице, што је донело додатне проблеме. Мештанима овог дела Станова, био је отежан пролаз према граду.

Током преподневних сати критична ситуација била је и у Белошевцу где се излила река Ждраљица. Вода је однела дрвени мост, ушла у дворишта и куће.

Становницима Шарпланинске улице бујица је уништила пут, а излила се и фекална канализација. Проблем је представљало и сливање воде са главног пута.

Река Ждраљица се након престанка кише, вратила у своје корито и за собом оставила материјалну, али надокнадиву штету.

Службе ЈКП „Шумадија“ и „Водовод и канализација“ раде на уклањању шута са главног пута у овом делу Белошевца, саобраћај се одвија али успорено.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *