Бурна расправа о годишњим програмима пословања јавних комуналних предузећа

Одборници Скупштине града Крагујевца су, након бурне расправе, на последњем овогодишњем заседању градског парламента, дали сагласност на програме пословања јавних предузећа за 2023.

Усвојени су и финансијски планови установа културе за наредну годину, програми из области јавног здравља и предлози одлука из области социјалне заштите.

Израда пројектног задатка за имплементацију новог информационог система и ширење пословања увођењем хитних интервенција кроз измене Закона о становању, биће неки од праваца деловања Јавног стамбеног предузећа у наредном периоду. То је предвиђено Средњорочним планом пословне стратегије и развоја ове фирме до 2026. године који је усвојен на седници градског парламента.

Током расправе о годишњим програмима пословања јавних предузећа за 2023. опозиција је критиковала руководство појединих комуналних предузећа, али и актуелну градску власт због, како је речено, страначког запошљавања и постављања нестручних људи на важне радне позиције.

Одборници су усвојили локалне акционе планове за родну равноправност и социјалну инклузију Рома и Ромкиња и прихватили
Предлог програма енергетске ефикасности града Крагујевца у наредне три године са Планом енергетске ефикасности за 2023.

Усвојен је и предлог да једна улица у граду понесе име мајора Владана Микићевића, Крагујевчанина који је 1998. године погинуо на Косову и Метохији.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *