Ценовник за одржавање зграда и управнике

Градско веће на седници одржаној 19. марта, утврдило је Предлог одлуке о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено – пословним зградама на територији града и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Под одржавањем зграде подразумева се обавеза власника и корисника самосталних делова зграде да обезбеде функционалност и елиминишу опасност од наступања штете или немогућности коришћења других делова зграде.

Минимални износ месечног издвајања на име трошкова инвестиционог одржавања по квадратном метру стана или пословног простора за зграду старости до десет година са лифтом износи 2,98 динара, а у згради без лифта 2,29 динара.

Највише ће морати да издвајају станари у зградама преко 30 година старости, са лифтом 7,46 а без лифта 5,74 динара по квадратном местру стана.

Предлогом одлуке утврђени су и минимални износи месечног издвајања на име трошкова инвестиционог одржавања по квадратном метру гараже, гаражног бокса и гаражног места у заједничкој гаражи.

У случају да зграда у законском року није изабрала своје органе управљања или није изабрала новог управника након истека односно престанака мандата претходном управнику, за принудно постављеног професионалног управика одређена је висина износа на месечном нивоу за сваки посебан део зграде:
до осам посебних делова 176,70 динара, од осам до 30 посебних делова зграде 212,04 динара, а преко 30 посебних делова 247,38 динара.

Пред одборницима градског паралмента наћи ће се Предлог измене дела Плана генералне регулације “Радна зона Крагујевац и зона пословања“, затим, Предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације “Улица Драгојла Дудића“, као и Предлог закључка о покретању иницијативе за израду Плана детаљне регулације “Дела радне зоне I индустријска зона Крагујевац и Радне зоне Лепеница II – складишни центар“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *