Центар Улоф Палме – о маргинализованим групама у друштву

У организацији Међународног центра Улоф Палме, данас је у Крагујевцу организована конференција о маргинализованим групама у друштву.

Састанку је присуствовало преко 30 организација цивилног друштва из Србије, Босне и Херцеговине и Шведске.

Међународна организација Улоф Палме по први пут у Србији организовала је партнерски састанак са преко тридесет организација цивилног друштва из Србије, Босне и Херцеговине и Шведске.

Циљ ове конференције био је да се учесници скупа образују на тему комуникација и промоције друштвено корисних садржаја, као и јачање маргинализованих група у друштву са циљем да се оснаже у остваривању својих људских права.

Посебан осврт стављен је на радничка права, а пошто је Крагујевац један од колевки радничког покрета, локални партнер у овом пројекту је и Савез самосталних синдиката Крагујевца.

Међународни центар Улоф Палме основале су 1992 године Социјалдемократска странка, Конфедерација трговинске уније Шведске и Унија задруга Шведске.

Центар пружа подршку пројектима који се баве чувањем демократије, људских права и мира, а кроз своје развојне пројекте ова организација оснажује људе да мењају како своје друштво, тако и сопствене животе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *