Центар за БМПО у Крагујевцу постиже одличне резултате

Кроз Центар за биомедицински потпомогнуту оплодњу Универзитетског клиничког центра Крагујевац, у последњих пет и по година, прошло је око 600 парова и остварено је више од 160 трудноћа.

Успешност поступка биомедицински потпомогнуте оплодње из године у годину варира, због померања старосне границе за жене које започињу овај процес, али у просеку износи око 30 одсто.

До сада је рођено нешто више од 100 беба зачетих у процесу вантелесне оплодње у крагујевачком Центру.

Врата крагујевачког Центра за биомедицински потпомогнуту оплодњу отворена су за све парове који природним путем не могу да се остваре као родитељи.

Како би искористили шансу да добију битку за потомство, у овај Центар долазе парови из свих крајева Србије, а о великом интересовању и потребама сведочи број планираних процедура за ову годину.

Сваком пару се приступа на посебан начин, у зависности од његових карактеристика, а за успешност поступка вантелесне оплодње изузетно је важан тимски рад свих запослених у Центру, без обзира на то да ли се баве медицинским или бирократским делом посла.

Новина у раду Центра је могућност оплодње донираним генетским материјалом.

Тим из Крагујевца је прошао обуку за пријем замрзнутог материјала из банки репродуктивних ћелија, а постоје и пацијенти који чекају на овај поступак.

Парови се о о биомедицински потпомогнутој оплодњи могу информисати на сајту Универзитетског клиничког центра и телефонским путем заказати консултативни преглед у Центру.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *