Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица” није престао са радом током епидемије

Од почетка пандемије и увођења ванредног стања Центар за развој услуга социјалне заштите „Кнегиња Љубица“ предузео је све безбедносне мере на раду у циљу спречавања ширења Корона вируса.

Све службе ове установе и у току епидемије пружале су своје услуге суграђанима.

Служба за младе, Служба за одрасла и стара лица као и Саветовалиште за брак и породицу који функционишу у оквиру Центра за развој услуга социјалне заштите и током епидемије КОВИД-а 19 пружали су услуге својим суграђанима.

У овој установи предузете су све превентивне мере које су донете како на националном тако и на локалном нивоу па до сада међу корисницима и запосленима није било заражених Корона вирусом.

Током трајања ванредног стања центру Кнегиња Љубица обраћали су се старији суграђани којима је била потребна помоћ и нега у кући што је једна од услуга које пружа ова установа.

Ову услугу пружа укупно десет геронтодомаћица у шеснаест градских насеља.

Саветовалиште за брак и породицу које ради у оквиру Центра за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица углавном функционише путем интернета или телефона.

Сви сервиси Центра које користе како млађи тако и старији суграђани препознати су као веома значајни нарочито у ванредним ситуацијама као што је епидемија Корона вируса.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *