Центар за стрна жита и развој села регистрован за матичење грла стоке у Крагујевцу

Центар за стрна жита и развој села добио је решење Министарства пољопривреде за оснивање матичне службе за регистрацију и матичење грла стоке у Крагујевцу.

Формирање посебне службе ће пољопривредним произвођачима омогућити повољнију регистрацију и матичење говеда и оваца.

Оснивање матичне службе за регистрацију и матичење грла стоке било је неопходно како би се неевидентирана грла увела у матичну евиденцију.

Након решења Министарства пољопривреде, почиње регистрација сточног фонда у крагујевачким селима што ће помоћи развоју сточарства.

За потребе матичења грла стоке Центар је запослио инжењера пољопривреде за сточарство, који ће се бавити искључиво матичењем.

Трошкови за регистрацију сточног фонда биће јефтинији у односу на друге, што ће помоћи пољопривредницима који желе да имају уматичена грла.

Предност матичења огледа се и у стручној помоћи коју ће одгајивачи имати кроз сарадњу са стручњацима.

Основни услов за остваривање права на подстицајна средства у сточарству је власништво над квалитетним приплодним животињама.
Зато, узгајивачи који нису сигурни да ли да почну да матиче своје грла треба да знају да матичење представља улог за будућност.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *