Чешки привредници посетили Крагујевац

Делегација привредника Чешке коју чине представници Привредне коморе Брно, компанија и институција из овог града, посетили су Регионалну привредну комору Крагујевац.

Том приликом су са представницима крагујевачких привредника разговарали о потенцијалним улагањима и будућој сарадњи у пољопривредном и металском сектору.

На челу чешке делегације био је заменик градоначелника Брна Јарослав Кацер. Циљ сусрета је изналажење модела и нових могућности привредног повезивања Крагујевца и Града Брна, са посебним фокусом на металски сектор.

Том приликом представљен је индустријски кластер 4.0 из Брна који је значајно удружење машинских и ИТ фирми из Јужноморавске регију, чији је циљ успостављање нових контаката.

На овом скупу изражена је жеља за обостраном сарадњом како би подржали интересе чешких и српских компанија.

Крагујевачки привредници разговарали су са представницима неколико чешких фирми које се баве производњом електронских апарата за исушивање и трајну изолацију градњи, производњом машина за прехрамбену индустрију, задругом која се бави запошљавањем људи са хендикепом, као и представницима универзитета из Брна који су заинтересовани да остваре контакте са српским фирмама ради проналаска партнера.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *