Честитке поводом рођендана Радио Крагујевца

Поштоване колеге,

Са опсега и досега наших таласа, умовања и знамења, за 50+ година слило се на више милиона слушалаца у централној Србији много радости, лепота, поука и окрепљења.

Из Давидовићевог расадника (ин нуце) стасавали су, током више од два века у Крагујевцу, многи новинари и информатичари. Били су, јесу и биће проносиоци и смисленици смисла светог живота и чувари предати  нам вреднота, открића и упута ка новим националним утврдама, космичким паралелама и трајањима. Сад, овде и тамо опстајемо учвршћени у занату истинитог и бољег, без неумних и кривих мисли и намера.

Поздрављам вас у нади да ћете за 100+ пронаћи неку слику, фразу или именослов од Беча до Крагујевца што трају два века и више. Уз сећање на проток заједничких 50+ година, срдачно вас поздрављам; желим трајање у раду на сликама и таласима и срећу у животима.

Живота Пушкин Марковић, први уредник програма Радио Крагујевца


Поштоване колегинице и колеге,

Честитам вам јубилеј РТК са жељом да наредне године дочекате као медијска кућа која ће, формално или неформално, бити јавни медијски сервис Крагујевца и Шумадије.
Срдачан поздрав.

Љубиша Обрадовић, новинар и главни уредник


Драге колеге, хвала што одржавате светлу традицију наше медијске куће. Добро здравље свима, пуно љубави, среће и успеха на личном и професионалном плану.

Маја Станковић, уредница редакције културе РТК


Поштоване и драге колеге,

Честитам вам празник, Дан Радио Крагујевца. Желим да наставите мисију започету пре 51 године, да је наставите одлучније, агресивније, храбрије и – оно што је најважније – новинарски професионалније. У време девалвације неких новинарских вредности и покушаја са било које стране да новинара сведу на политичку марионету , сигуран сам да то нећете дозволити. Иза Радио Крагујевца је пола века постојања, ушло се и у прву годину друге половине. То је оно што треба да вас носи и представља обавезу да часно афирмишете једну ЧАСНУ професију – новинарство, која, у ствари, није професија него страст, начин живљења…
Са том поруком и тим жељама, срдачан поздрав.

Драгиша Петровић, новинар, главни уредник Радио Крагујевца и један од оснивача ове медијске куће

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *