Четрдесет хиљада повлашћених карата

У овој години право на повлашћену вожњу у јавном градском и приградском превозу оствариће око 40 хиљада лица.

Међу њима су ученици, лица старија од 65 година и корисници права из социјално здравствених и других оправданих разлога.

Замена легитимација за јавни превоз за лица старија од 65 година је у току. За категорију ученика месечне карте интезивно се израђују и биће издате у фебруару.

Цена карата за јавни градски и приградски превоз у 2018. години остају непромењене.

У складу са Одлуком о остваривању права на превоз деце припремног предшколског програма, ученика и запослених у основним и средњим школама, без обзира на зону, то право ће остварити око 15 хиљада основаца и 8 хиљада ученика средњих школа.

У другој категорији су повлаћене карте за лица старија од 65 година и лица – корисници права из социјално здравствених и других оправданих разлога, што је око 17 хиљада повлашћених карата.

Од 1. јануара ове године, сви ученици који имају пребивалиште на територији града Крагујевца остварују право на бесплатну карту.

Услед техничких немогућности и кратког временског периода за издавање превозне карте, ученици ће уместо превозне карте, у току јануара и фебруара, користити оверену потврду о редовном школовању са сликом коју издају школе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *