Четврти српско-руски фестивал школских позоришта у ОШ Свети Сава

Основна школа Свети Сава из Крагујевца била је по четврти пут домаћин српско-руског фестивала школских позоришних представа.

Дружење основаца из Србије и Русије, Крагујевца и Москве траје већ дуги низ година.

Огледа се у пријатељству и неизмерној помоћи у учењу Руског односно Српског језика, али и међусобном поштовању историје.

Основна школа Свети Сава, као домаћин фестивала школских позоришних представа, угостила је малишане из основне школе Драгиша Луковић Шпанац и Наталија Нана Недељковић.

Ове године долазак гостију из 3 руске школе због техничких проблема је изостао. Циљ није такмичење већ искључиво дружење.

Размена ученика и долазак Московљана у Србију оставио је позитиван утисак и на малишане из Крагујевца али и на децу из Русије.

Фестивал школских представа ученика из Русије и Србије подржао је град Крагујевац, као и пројекат „Мостови пријатељства“ преко ког ученици из Крагујевца одлазе у Москву а Московљани долазе у центар Шумадије.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *