„Чиста Србија“ за финанисијски опоравак крагујевачког Водовода

Скупштина града Крагујевца усвојила је измењени годишњи план пословања ЈКП „Водовод и канализација“ којим је предвиђено да ово предузеће учествује у пројекту „Чиста Србија“, као подизвођач радова.

У овом градском комуналном предузећу истичу да је реализација пројекта од изузетног значаја за грађане Крагујевца, али и за Водовод, јер ће утивцати на увећање прихода.

Измену годишњег плана пословања крагујевачког Водовода условило је то што је ово комуналано предузеће 17. јануара потписало први уговор као подизвођач радова на пројекту „Чиста Србија“.

Вредност уговора је 120 милиона динара за 8,7 километара канализационе мреже у Крагујевцу.

Читав пројекат обухвата изградњу и реконструкцију 360 километара мреже у граду, а позиционирање Водовода са трећином предвиђених радова за крагујевачко комунално предузеће представља потпуни финансијски опоравак.

Председник одборничке групе Заједно за Шумадију – Здрава Србија, Верољуб Стевановић, сматра да је пројекат „Чиста Србија“ од великог значаја за град Крагујевац, али и да је важно рећи одакле је обезбеђен новац за његову реализацију.   

Уговор о извођењу радова на пројекту „Чиста Србија“ садржи све међународне стандарде који се у грађевинарству за хидротехничку инфраструктуру примењују.

Да би се испоштовале одредбе уговора крагујевачки Водовод мора да има довољан број квалификованих људи, па ће изменом плана пословања бити омогућено запошљавање нових 20 радника на одређено време.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *