Читати, играти Јоакима

За чланове ансамбла Књажевско српског театра, који је освојио пет награда на недавно завршеном 55. фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић приредио је пријем, на коме је између осталог речено да Град подржава овдашњи театар чији је ансамбл несумњиво један од водећих у земљи.

Поред достојног репрезентовања Крагујевца, ансамбл представе „Негри“ савременој српској позоришној сцени удахнуо је освежење прилагођеним текстом Јоакима Вујића који је написан пре два века.

Награђен је труд, колективни дух, енергија и идеја да се после два века изнова и прилагођено чита, игра и аплаудира Јоакиму.

Награда сада обавезује али и мотивише да је са додатним самопоуздањем изводе на фестивалима, у гостима, код куће.

Ове године три премијере у Књажевско српском театру.

И свако извођење публика подржава, Kрагујевчани испуњавају салу до последњег места, а то су довољни стимуланси и одговорност за наступ и пред жиријем.

Град је итекако поносан на успех који је Књажевско српски театар постигао на недавно завршеном 55. фестивалу професионалних позоришта Србије.

За престижни фестивал биле су пријављене 24 представе, док је седам ушло у конкуренцију за награде.

Крагујевачки ансамбл освојио је пет награда.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *