Чланови НВО „После кише“ део ковид тима

Иако нису из медицинске струке,чланови Невладине организације „После кише“ која окупља и бивше осуђенике већ дужи временски период део су ковид тима у Универзитетском клиничком центру Крагујевац.

Неки до њих су, док су чекали на посао, у прошлој години донели одлуку да се добровољно укључе у рад ковид клиника Универзитетског клиничког центра, како би  помогли својим суграђанима.

За несебичан рад и жељу да се помогне другима стигла је и награда у виду запослења.

Двадесеттрогодишња Маријана Траиловић волонтерски је радила у ковид систему Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу јер је, каже, желела да помогне оболелима од корона вируса и пацијентима који су у тешком здравственом стању.

Маријани је остао још један испит до дипломе Правног факултета, део је фудбалског тима Борач из Чачка и добровољни је давалац крви. Након конкурса, стиже и радно место.

Ово није први пут да чланови Невладине организације „ После кише“ помажу Крагујевчанима којима је помоћ потребна.

Током ванредног стања прошле године, за време потпуне забране кретања, организовали су 130 волонтера који су носили намирнице и лекове нашим суграђанима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.